Pagini

sâmbătă, 27 decembrie 2014

3 idei de afaceri ce pot fi demarate cu bani relativ putini in 2015



Infiintarea unei grădiniţe private, a unui after-school sau a unui club pentru copii sunt idei de afaceri vechi, dar care au sanse de succes si in 2015. Sunt idei de afaceri bune in continuare, deoarece în domeniul educatiei copiilor piata serviciilor private este in crestere si in plus este o afacere în care nu te lupti cu marile companii multinationale. Bineinteles există si alte sectoare care sunt in crestere cum ar fi telecomunicatiile, IT-ul, energia sau chiar agricultura, dar în cazul primelor 3 domenii nu ai nicio sansă în fata multinationalelor, iar in ceea ce priveste agricultura, nu oricine rezistă să muncească cel putin 10 ore/zi intr-o fermă.
Pentru cei care iubesc copii si au talent pedagogic aceste tipuri de afaceri oferă o satisfactie deosebită si in plus oferă sansa obtinerii unor profituri bunicele.

In continuare vă vom prezenta câteva argumente în sprijinul afirmatiilor noastre.

Grădiniţa privată
In ziua de azi, pentru a face fată concurentei tot mai puternice de pe piată, companiile cer tot mai mult de la angajati. Acest lucru “se traduce” prin mai multă muncă si mai puţin timp investit în familie. Oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi. În acelaşi timp fiecare doreşte să ofere maximum familiei si asta crează o mare problemă, căci părintiilor le este greu să le ofere copiilor o educatie bună atunci când ei pleacă de acasă diminteata la 7 si se intorc la 7 seara. O grădinită cu program prelungit, care oferă servicii educationale la un inalt nivel, poate fi răspunsul la problema lor. Oamenii sunt din ce în ce mai dispuşi să plătească pentru un serviciu de educaţie de calitate, care prin sistemele de monitorizare si testare le ofere garantia unei educatii corecte, care îi va ajuta pe copii să facă performantă si să se realizeze in viată.
Un alt aspect care nu trebuie neglijat: oamenii pun din ce in ce mai mult accent pe alimentatia sănătoasă a copiilor. Dacă acum 20-25 de ani toti romanii le ofereau copiilor Coca Cola la discretie si dulciuri de proastă calitate pline de chimicale, azi românii incep să fie tot mai atenti la alimentatie. Multi părinti incearcă să le ofere copiilor, în masura in care este posbil, produse bio si alimente care nu au un continut ridicat de “E-uri” si antibiotice. Acest lucru nu prea se intâmplă in grădinitele publice, unde bugetele sunt limitate si de aceea ceea ce se cumpără pentru alimentatia copiilor este pe principiul “cat mai ieftin” si nu cat mai sănatos. Pentru părintii cu venituri ridicate o grădiniţa care oferă copiilor o alimentatie sănătoasă este un motiv serios pentru a se orienta către grădinita respectivă.
Este adevărat că nu toate grădinitele tintesc către copii persoanelor cu venituri ridicate, si că este greu să te incadrezi în niste costuri rezonabile si să oferi in acelasi timp o alimentatie 100% bio, dar cu un pic de atentie si cu ceva mai mult efort din partea celor care administrează bucataria, chiar si cu bani mai putini se poate face o mancare de calitate, care să îi ajute pe copii să se dezvolte armonios si sănătos.

After-school
Dacă problema părintilor ocupati, care lucrează mai mult de 8 ore, este rezolvată atâta timp cât copii sunt la grădinită, odată cu începerea scolii apar noi probleme, căci în clasa I-a si a II-a copii au un program de doar 4 ore zi, iar apoi programul creste treptat de-a lungul anilor, ajungand la 6-ore zi. Pentru restul orelor e nevoie fie de niste bunici energici, capabili să se ocupe de educatia copiilor fie de …. programe after-school. Tocmai de aceea în ultimii ani s-a inregistrat o crestere a numărului de after-school-uri.
After-school-urile oferă zilnic părintilor ocupati posibilitatea de a-si lăsa copii într-un loc în care ei beneficiază de educatie suplimentară. Ele sunt entitati special create pentru scolarii mici (clasele I-IV), care au nevoie de suport în formarea deprinderilor de lucru individual. Activitatile didactice sunt imbinate cu activitati recreative sub ghidarea si supravegherea atenta a unor cadre didactice sau a unor psihologi. In acelasi timp after-school-urile au si un alt rol, căci ele sunt un mediu securizat, organizat, unde copiii au posibilitatea de a socializa.
Gama de servicii educationale si recreative este completată si de o masă caldă.

Club pentru şcolari
In cazul cluburilor participarea copiilor la programe se face doar in anumite zile iar copii nu beneficiază de masă. In general cluburile pentru copii sunt de 2 tipuri: cluburi de divertisment unde copii şcolari îşi petrec timpul liber după terminarea orelor jucându-se sau desfăsurând diverse activităţi interactive, si cluburi orientate către dezvoltarea anumitor capacităti creative sau fizice (cluburi de pictură, cluburi de muzică, cluburi sportive, etc.).
In general cluburile pentru scolari sunt extrem de indrăgite de copii deoarece ele raspund mult mai bine dorintelor si plăcerilor copiilor si nu sunt privite de cei mici ca “un lucru obligatoriu” impus de faptul că părintii nu se pot ocupa de ei din cauza programului de la servici.

Indiferent de tipul de afacere ceea ce este important este faptul că fiecare câştigă din ce în ce mai mult teren, pentru că părinţii sunt din ce în ce mai ocupaţi, iar ei conştientizează că educaţia de calitate pentru un copil este una din cele mai bune investiţii pe care le-ar putea face.
Ceea ce este si mai important pentru cei aflati in căutarea unor idei de afaceri cu bani putini este că sumele necesare pentru pornirea unor astfel de afaceri sunt relativ mici. In cazul in care afacerile sunt demarate in spatii inchiriate capitalul necesar demarării este de cca. 60-80.000 Euro in cazul grădinitelor private si de 10.000 – 20.000 Euro in cazul cluburilor si after-school-urilor.
Atentie insă la contractul de inchiriere a spatiului pe care il semnati. Atunci cand vă decideti să faceti astfel de investitii aveti grijă ca in contract să nu existe clauze care să ii permită proprietarului să rezilieze contractul după 1 an.
Si incă ceva: nu va băgati in astfel de afaceri daca nu iubiti copiii, indiferent cat de mult v-ar putea tenta castigurile pe care le-ati putea obtine !

Succes !


V.T.

marți, 25 noiembrie 2014

Craciunul – un moment prielnic pentru afacerile mici cu produse hand-made


Perioada sărbătorilor de iarnă este mult asteptată atat de copii cât si de comercianti. Super-marketurile, micile magazine precum si magazinele online inregistrează vânzări record in “luna cadourilor”. Pe langă acestia profituri bunicele obtin si cei care produc si comercializează produse hand-made.
Chiar dacă piata este invadată mai nou de o serie de produse fabricate in China luna decembrie este luna in care aproape oricine “are loc pe piată”. Pentru micii artizani este cea mai bună perioadă a anului căci in decembrie, pe lânga faptul că fiecare isi impodobeste casa cu diferite obiecte decorative, se oferă cadouri din partea lui Mos Nicolae, Mos Craciun, si asta nu este tot căci mai nou multă lume oferă cadouri si de Revelion.
Dacă nu aveti prea multi bani, si căutati idei de afaceri mici, pornirea unui afaceri cu produse hand-made ar putea fi răspunsul la problema dvs. Cei care au imaginatie si indemanare pot castiga bani buni producând si vânzănd:

Ornamente pentru brad:
- globuri, clopotei si conuri de brad decorative
- figurine (stelute, Mos Craciun, ingerasi, reni, pitici, oameni de zapadă, inimioare etc)
- ghirlande si beteală
- inscriptii cu urări
- sosete decorative pentru cadouri
- lumânări confectionate manual

Decoratiuni pentru interiorul si exteriorul casei:
- coronite pentru usa de la intrare
- coronite de interior, din crengi de brad, cu globuri, beteală si alte mici obiecte decorative
- decoratiuni pentru ferestre (ghirlande, perdelute cu stelute, perdelute multicolore, figurine semi-transparente)
- accesorii decorative pentru camerele copiilor (bradut, Mos Craciun, ingeras, ren, om de zapadă, etc.)
- accesorii decorative fosforescente ce luminează pe timp de noapte
- pernite decorative
- lumânări si suporturi pentru masa de Crăciun
- servetele si fete de masă

Jucării:
- jucării de plus ce ii infătisează pe eroii preferati ai copiilor
- jucării din lemn
- păpusi din material textil

Hăinite si accesorii vestimentrare pentru copii:
- pulovere
- căciuli, fulare si mănusi
- sosete

Bijuterii de Crăciun:
- inele, cercei, brătări si coliere
- pandantive, brose
- bijuterii diverse cu cristale Swarovski

Felicitări:
- felicitări simple
- felicitări muzicale

Dulciuri:
- figurine din martipan
- bomboane

Dacă sunteti in pană de idei puteti intra pe:

Sunt doar cateva idei pe care le-ati putea valorifica, dar dacă aveti rabdare să căutati pe youtube puteti găsi numeroase alte exemple.

Dacă sunteti creativ si vă mai sprijină si membrii familiei la vânzarea produselor puteti câstiga intr-o singură zi cca. 1.500 – 2.000 RON! Nu e simplu căci trebuie să vă alegeti cu mare atentie locul de vanzare si trebuie să stati de dimineata până seara in frig (in cazul in care nu prindeti un loc bun intr-un mall), dar profitul ce poate fi obtinut e o recompensă pe măsură.


Succes !

marți, 28 octombrie 2014

Idei de afaceri profitabile la tara


In ultima vreme se spune tot mai des ca agricultura este afacerea viitorului. Intuim cu totii că este asa deoarece nu e o noutate faptul că populatia globului este in crestere si că cererea pentru produse agricole este si ea din ce in ce mai mare. La tară poti insă să desfăsori o mare varietate de afaceri, iar intrebarea care in mod firesc se naste este “Care sunt cele mai profitabile la tară?”.
Nu e simplu să dai un răspuns concis, căci intotdeauna pe langă multitudinea de afaceri care intră in categoria “afacerilor clasice” se dezvoltă si afaceri de nisă, care uneori aduc profituri imense celor care exploatează nisele respective.
Deci, sub rezerva că nu putem să vă dăm informatii despre toate afacerile care v-ar putea aduce profituri ridicate, si mai ales referitoare la afacerile de nisa, care de multe ori au o rentabilitate mai ridicată decât cele clasice, vom incerca in continuare să vă prezentăm câteva tipuri de afaceri rurale care pot aduce profituri substantiale.

Legumicultura in spatii protejate
Legumicultura in spatii protejate este rentabilă in primul rand fiindcă este cea mai bună şi mai ieftină asigurare împotriva prejudiciilor climatice. Vremea capricioasă din ultimii ani a compromis planurile multor agricultori care fac legumicultură in camp. In al doilea rand, legumicultura in spatii protejate iti ofera sansa de a realiza si a vinde produse si in perioadele reci, cand preturile sunt mai mari, ceea ce implicit inseamnă si o profitabilitate mai bună. In al treilea rand, legumicultura in spatii protejate iti oferă sansa de a face fată concurentei produselor din Turcia, Spania sau Olanda. Acest tip de activitate nu te face milionar peste noapte, dar dacă stii cum să optimizezi activitatea iti oferă sansa unor câstiguri net superioare celor obtinute prin practicarea legumiculturii in camp.

Pomicultura
Piața fructelor are un mare potențial de creștere. După cum se poate observa in supermarketuri in România se importă in continuare cantităti imense de fructe din Polonia, Italia sau Austria, in conditiile in care in Romania clima si relieful permit in multe zone practicarea pomiculturii in cele mai bune conditii. Pentru a fi cu adevărat profitabilă cei care se ocupă de pomicultură trebuie insă să investească sume importante in constructia unor spatii de depozitare cu temperatură si umiditate controlată, astfel incat să nu fie fortati să isi vandă intreaga productie toamna. Activitatea este si mai profitabilă dacă se merge mai departe, in sensul infiintării unor sectii de procesare a fructelor.

Depozitarea cerealelor, legumelor sau a fructelor
Deocamdată depozitarea produselor agricole este o problemă pentru multi fermieri. In timp ce unii au nevoie de silozuri pentru depozitarea cerealelor altii au nevoie pentru păstrarea legumelor si a fructelor de spatii de depozitare cu temperatură si umiditate controlată. La serviciile unor astfel de depozite apelează si cei care colectează fructe de pădure si apoi le exportă in Italia sau in Gemania. Bineinteles, pentru ca o astfel de afacere să mergă bine trebuie să alegi cu atentie amplasamentul depozitului, deoarece in anumite zone din tară fermierii consideră că e mai bine să arunce produsele decat să plătesca bani pentru păstrarea lor.
Trebuie insă mentionat că este un tip de afacere care probabil nu va mai merge multă vreme bine, deoarece din ce in ce mai multi fermieri accesează fonduri europene pentru a isi construi propriile spatii de depozitare. Pentru producătorii agricoli constructia de silozuri sau depozite frig va fi si in viitor o solutie bună de crestere a profitabilitătii.

Serviciile agricole
Deoarece in anii următori se preconizează o dezvoltare a activitătilor in agricultură este evident că vor avea de castigat si cei care prestează diverse servicii in domeniul agriculturii. Gama de servicii ce se poate oferi este extrem de variată, plecand de la prestarea unor servicii agricole, la transport, service pentru echipamente agricole sau chiar servicii de tip IT pentru firmele cu activitate in sectorul agricol. Pentru cei care sunt experti in anumite domenii astfel de afaceri pot fi demarate fără investitii prea mari.

Afaceri in domeniul energiei
Afacerile cu energie, fie că e vorba de biogaz, de culturi de plante energetice (salcie energetică sau cultură de rapită pentru productia de biocombustibili), de campuri eoliene sau de parcuri fotovoltaice, sunt si vor fi si in viitor afaceri profitabile. Cererea de energie este si ea in continuă crestere si de aceea toti cei care investesc in acest domeniu vor avea de castigat in viitor. Singura problemă in acest gen de afaceri o reprezintă volumul mare al investitiilor. Sunt afaceri care din păcate la scară mică nu sunt profitabile.

Distributia de inputuri
Comertul cu inputuri poate fi o afacere bună pentru multi intreprinzatori din mediul rural. Piata de seminte si pesticide are un trend crescător, iar profiturile din acest gen de activitate sunt multumitoare. Exista insă si numeroase riscuri, căci de cele mai multe ori plata se face la vanzarea recoltei, iar un an agricol prost poate duce la falimentul comerciantului.


Acestea sunt doar cateva din afacerile care dacă sunt făcute intr-un mod profesionist va pot aduce profituri bunicele. Succesul depinde de abilitatile dvs. manageriale iar in cazul afacerilor care au bază agricultura, bineinteles si de vreme !

Mult succes !

luni, 19 mai 2014

Idei de afaceri interesante ale tinerilor romani

idei de afaceri tineri
Tinerii au mereu idei de afaceri senzationale. Multe răman doar la stadiul de “idei de afaceri interesante” dar o parte dintre ele se transformă in afaceri de succes. In continuare va vom prezenta 3 idei de afaceri interesante ale unor tineri romani.

Microjoburi
Doi tineri intreprinzatori s-au gandit la un site ce oferă job-uri si servicii in valoare fixă, de 50 de lei. Proiectul microjoburi.ro a fost pornit de Laurentiu Matache care ulterior l-a atras ca si partener pe Adrian Teampau.
Laurentiu Matache (29 de ani) este pasionat de industria online. El a ocupat functia de director IT in cadrul unei companii de consultantă, după care si-a luat soarta in propriile maini si a lansat in 2012 prima versiune a portalului www.microjoburi.ro.
Pentru portalul său initiatorul afacerii a ales suma de 50 de lei (ca pret de pornire al serviciilor) – o sumă pe care acesta a considerat-o suficient de motivatoare pentru prestatorii de servicii, si in acelasi timp accesibilă pentru clienti. La pretul de pornire se pot adaugă servicii optionale astfel incat pretul anumitor servicii poate creste de la 50 RON la 3.000 de lei sau chiar mai mult.
Un punct “tare” al acestui portal este faptul că “microjoburi.ro functionează pe bază de review-uri – după ce comanzi un microjob, poti lăsa un feedback prestatorului. Acest lucru este util pentru alti cumpărători, care inainte de a plăti ceva doresc să afle dacă cei care au achizitionat anterior serviciile sunt multumiti de rezultate.
La jumătatea lunii mai pe site se aflau 2520 microjoburi publicate, care au condus la 534 comenzi finalizate si au generat 30.900 Lei

VreiMancare – portal de comenzi mancare
Cinci tineri din Bucuresti, din care o parte elevi de liceu, s-au lansat in afacere cu bani putini dar care are un mare potential de dezvoltare. Ei au lansat proiectul “VreiMancare”, portal prin intermediul căruia utilizatorii pot comanda mancare de la restaurantele cu livrare in zona in care se află.
Afacerea a fost lansată de o echipă compusă din Mircea Ivanov, student in anul II, Lucian Irsa, student in anul II, Gabriel Moldoveanu, elev in clasa a XII-a, Dan Dumitrache, elev in clasa a XII-a si Anda Ivanov, elevă in clasa a XI-a. Ideea initială i-a apartinut lui Mircea Ivanov, care in perioada in care a studiat in Anglia, folosea serviciile de take-away sau delivery pentru a manca acasă.
Ei au conceput si realizat un portal prin care cei care vor mancare la domiciliu pot comanda de la restaurantele care oferă acest gen de servicii. Prin intermediul portalului se poate comanda mancare chinezescă, libaneză, grecească, italiană, mediteraneană, pizza sau mancare traditională. Clientii isi pot selecta locul de unde comandă in functie de mai multe criterii: distantă, pret sau timp de livrare.
Tinerii intreprinzători au creat si o aplicatie pentru dispozitive mobile (smartphone sau tabletă) ceea ce a condus la o crestere a impactului acestui portal.
Pe baza experientei acumulate cu prilejul lansării portalului www.VreiMancare.ro tinerii au mers mai departe si au creat „VreiMeniu”, o aplicatie pe tabletă si smartphone ce inlocuieste meniurile clasice din hartie ale restaurantelor. In străinatate astfel de aplicatii pentru restaurante sunt deja un lucru obisnuit.

CV-ul electronic “anti-minciună”
Dan Croitoru s-a gândit să creeze un produs adresat companiilor, care constă în realizarea profilului on-line într-un mod cât mai obiectiv. Fiindcă in ziua de azi aproape totul este „online” acesta s-a gandit să construiască CV-ul unei persoane pe baza „imaginii” pe care persoana o are pe internet. Activităţile si acţiunile pe care un utilizator al internetului le realizează on-line sunt cele care contribuie la formarea profilului său. Pe baza datelor personale pe care un utilizator le-a facut publice, prin contribuţiile aduse unor publicaţii on-line, prin participarea la concursuri on-line sau alte activităti cuantificabile, precum si prin activitătile desfăsurate pe site-urile de socializare se poate genera  în mod automat  „CV-ul electronic”.
Foarte important pentru angajatori este faptul că CV-ul electronic nu poate fi modificat în mod direct, cu informaţii false, care dau bine pentru angajator, cum se întâmplă în cazul CV-ului clasic. Varianta electronică se actualizează automat pe baza informaţiilor online.
Cu această idee Dan Croitoru, s-a înscris în programul Erasmus for Young Entrepreneurs, iar apoi la concursul Erasmus Entrepreneurship Awards, unde a fost premiat pentru cel mai bun concept de afacere.

Se pare că tinerii preferă afacerile online si tinand cont de modul in care evoluează societatea este absolut normal.



V.T.

luni, 7 aprilie 2014

100 idei de afaceri promovate de site-urile romanesti in 2014

Idei de afaceri poti găsi pe numeroase site-uri. Marea majoritate a ideilor de afaceri prezentate au fost deja “testate” de diversi intreprinzători, iar unii dintre ei au reusit să obtină profituri bunicele punandu-le in aplicare.        `
Pentru a nu vă mai pierde vremea căutand pe zeci de site-uri am incerat să facem o sinteză o ideilor de afaceri intens promovate in prima parte a anului 2014 de diferite portaluri de afaceri sau ziare online.
Mai jos aveti o lista de 100 idei de afaceri pe care ar fi bine să le analizati inainte de a decide de ce afacere ar trebui sa va apucati. Poate unul dintre aceste domenii vi se potriveste !

1. Cultivarea ciupercilor
2. Cultivarea capsunilor
3. Cultivarea merişoarelor
4. Cultivarea plantelor medicinale în sistem ecologic
5. Legumicultura ecologica
6. Cultivarea legumelor in solarii
7. Plantatii de salcie energetică
8. Plantatii de pawlonia
9. Plantatii de trandafiri
10. Plantatii de cătină
11. Viticultură
12. Pomicultura
13. Păstrăvărie
14. Cresterea iepurilor
15. Ferme de prepelite
16. Cresterea mieilor
17. Fermă eco de găini
18. Miniferma de taurine la ingrasat
19. Cresterea curcanilor, ratelor si gastelor
20. Ferma de capre
21. Magazin de comerț electronic
22. Aprozar
23. Magazin cu imbracaminte second-hand
24. Outlet
25. Magazin cu mobilă second-hand
26. Magazin de cartier
27. Magazin cu produse bio
28. Magazin cu produse de lux
29. Magazin cu produse artizanale
30. Magazin la tară
31. Pet shop
32. Magazin de antichităti
33. Florărie
34. Vanzarea prin intermediul automatelor
35. Vanzarea prin intermediul tonetelor stradale
36. Magazin cu suplimente nutritive
37. Covrigarie
38. Shormerie
39. Farmacie
40. Farmacie veterinara
41. Amenajări spații verzi
42. Agenție de bone si menajere
43. Servicii de traduceri
44. Spălătorie auto
45. Pet care
46. Dresaj câini
47. Call center
48. Florărie cu livrare la domiciliu
49. Servicii de catering
50. Restaurante specializate pe anumite mancaruri (placinte, varza, curcan, vita, etc.)
51. Pizza cu livrare la domiciliu
52. Organizare nunti si alte evenimente
53. Gradinita pentru copii
54. Organizare de petreceri pentru copii
55. Centru de distractii pentru copii
56. Programe “after-school” pentru copii
57. Școală de dansuri pentru copii
58. Scoala de vara
59. Închirieri costume tematice
60. Reparatii instalatii
61. Servicii de contabilitate
62. Servicii de fotografie și listare foto
63. Frizerie/ coafura
64. Atelier de croitorie
65. Casa de modă
66. Turism de aventura si turism neconventional
67. Inchiriere motorete si biciclete
68. Realizarea de soft la comandă
69. Web design si promovare online
70. Servicii de social media
71. Repartii calculatoare si tablete
72. Reparatii telefoane mobile
73. Realizarea de tricouri personalizate (sau alte obiecte personalizate)
74. Azil de bătrani
75. Servicii de sondaje pentru firme
76. Servicii de marketing si productie publicitară
77. Paintball si jocuri de echipă
78. Blogging
79. Cresterea câinilor de rasă
80. Realizarea de produse hand-made
81. Realizarea de decorațiuni pentru Paște și Crăciun
82. Productia de săpun de casa și cosmetice
83. Productia de gemuri de casă
84. Scrierea de articole la comandă
85. Realizarea de izolații exterioare blocuri și case
86. Design si amenajări interioare
87. Atelier de confectii
88. Atelier de tricotaje
89. Atelier de confectii pielarie
90. Atelier de impletituri rachita/papură
91. Mic atelier de prelucrare a lemnului
92. Fabrică de uși de interior
93. Productie mobilier pentru birouri
94. Productie mobilier din lemn masiv
95. Productia de plăcuțe ceramice ornamentale
96. Realizarea de produse alimentare traditionale
97. Cofetarie cu produse naturale
98. Bar, Club de noapte
99. Agentie de turism
100. Centru medical

După cum puteti observa ideile de afaceri prezentate sunt din domenii variate (agricultură, zootehnie, comert, constructii, servicii, productie. Capitalul necesar pornirii unor astfel de afaceri diferă foarte mult de la o afacere la alta, variind intre cateva mii de Euro si sute de mii de Euro.
Vom reveni cu alte articole in care vom incerca să facem analiza catorva dintre afacerile mai sus prezentate.

Multă baftă !

V.T.